Selecteer een pagina

Vind de beste advocaat in Eindhoven

Bent u op zoek naar een goede advocaat die precies weet waar het om draait?  Of u nu verwikkeld bent in een juridisch conflict met uw werkgever of werknemer, een ouderschapsplan op wilt laten stellen of voor de strafrechter moet verschijnen: uw advocaat is er voor ú.

Een advocaat staat u als partij bij tijdens strafzaken, burgerzaken of handelszaken. Dit is een door de wet beschermd vertrouwenspersoon en handelt altijd in naam van u of in naam van een partij. De advocatuur is een beschermd beroep. In Nederland mag iemand zich pas advocaat noemen als hij/zij universitair is opgeleid en na de rechtenstudie is beëdigd. Daarna volgt de driejarige opleiding beroepsopleiding advocaten. Het is een volleerd en ervaren persoon die u in alle zaken uw belangen behartigt. Deze is altijd lid van de Nederlandse orde van advocaten.

Verschillende soorten zaken

U heeft een raadsman niet zomaar nodig. Soms gaat het om een zaak die voor de rechter moet verschijnen, soms wilt u iets geregeld hebben binnen de burgerzaken. Wanneer u uit elkaar gaat is het belangrijk dat bepaalde zaken goed geregeld worden. Denk hierbij aan een ouderschapsplan, omgangsregeling of kinderalimentatie. Maar ook partneralimentatie of het beëindigen van een samenlevingscontract vallen hieronder. Vaak wordt gedacht dat kinderalimentatie zelf geregeld kan worden. Dit is in feite wel zo wanneer de ouders niet getrouwd/ geregistreerd partnerschap hadden. Maar feit blijft dat een jurist verstand van zaken heeft en over de juiste rekenmodules bezit. Bovendien bemiddelt uw advocaat tijdens het gehele proces en kan deze ook bij latere problemen u met raad en daad terzijde staan. Zo komt u achteraf nooit voor verassingen of teleurstellingen te staan.

Wanneer u voor de rechter moet verschijnen

U heeft niet altijd een advocaat nodig. Zo hoeft u er bij strafzaken geen mee te nemen wanneer u voor de rechter moet verschijnen. U mag uzelf verdedigen. Dit is echter nooit verstandig: een raadsman gaat volledig voor uw belang en zal het onderste uit de kan halen wanneer het gaat om de verdediging of strafvermindering. Bij bepaalde zaken hoeft u niet zelf te verschijnen maar is uw advocaat er voor u aanwezig, zoals bij echtscheidingen. Bij andere zaken bent u verplicht om met een raadsman in de rechtbank te verschijnen. Bij civiele procedures bij de rechtbank, het Gerechtshof of de Hoge raad moet u ook altijd bijgestaan zijn. Bij de kantonrechter, bij een kort geding of bij familierechtelijke zaken hoeft dit vaak niet. Laat u daarom vooraf adviseren wat de normale gang van zaken is.

Weet waar u recht op heeft

Sommige zaken laat u aan zich voorbij gaan. Omdat u niet weet wat uw recht is. Zo kunt u een conflict met uw werkgever hebben, bijvoorbeeld over uw ziekteverzuim of over uw ontslag. Wist u dat er regelmatig werkgevers ten onrechte worden ontslagen? Weet wat uw rechten en plichten zijn en neem in geval van arbeidsconflicten altijd contact op met uw jurist. Deze is volledig op de hoogte van het arbeidsrecht en kan bemiddelen en eventueel de gang naar de rechtbank maken. Ook huurrecht is een rechtsgebied waar hij/zij zich op heeft toegelegd. Vaak ontstaan er geschillen tussen huurder en verhuurder die niet direct opgelost kunnen worden. Een onterechte uithuiszetting kan door u aangevochten worden. Uw advocaat verdedigt u hierin. Verder is hij/zij de aangewezen persoon wanneer u problemen heeft op het gebied van letselschade, contractbreuk, handelsrecht of een ander rechtsgebied.

Kies hier de specifieke advocaat in Eindhoven waar u naar op zoek bent:

Pro Deo advocaat
Letselschade advocaat
Arbeidsrecht advocaat
Familierecht advocaat
Strafrecht advocaat